CNN TÜRK - Memur bir babanın oğlu olarak 7 şubat 1812'de doğan Charles Dickens, küçük yaşlardan itibaren sefaletle tanıştı. Henüz 11 yaşındayken bir boya fabrikasında çalışmak zorunda kaldı. 15 yaşında bir avukatın yanına girdi ve boş zamanlarında stenografi öğrendi. 1835'te 'Morning Chronicle' gazetesine stenograf olarak girdi ve Boz takma adıyla 'Boz'un Karalamaları' başlığında notlar yayımlamaya başladı.
1837'de kendisini ünlendirecek olan 'Bay Pikvik'in Serüvenleri' adlı kitabını yayımladı. Aynı yıl içinde Catherine Hogarth ile evlendi. 1840'ta ölen baldızı Mary'ye ithaf ettiği 'Antikacı Dükkanı' romanını yayımladı.
1840-41'de ABD'ye gitti ve burada büyük bir coşkuyla karşılandı, ama 'Genel Okur İçin Amerika Notları' kendisini o kadar içtenlikle ağırlamış olanlarda şiddetli tepkilere yol açtı.
1843 ile 1846 arasında bol bol seyahat eden Dickens, bu seyahatlerde dönemin ünlü yazarlarıyla tanışma fırsatı buldu. Bu dönemde yine 'Daily News' gazetesini ve 'Household Words' dergisini çıkardı.
1858'de eşinden ayrılan Dickens, bu dönemden itibaren yine sık sık seyahate çıktı, konferanslar verdi. Ama çok yoruldu ve Gadshill'deki evinde istirahate çekilmek zorunda kaldı. 1870'te de şöhretin zirvesindeyken hayata veda etti.
Ünlü romanlarını 1837'den sonra yazan Dickens, geniş bir okuyucu kitlesi buldu. Mizahi sahnelerle dolu olmakla beraber gelenekselliğe bağlı kalan romanlardı. Hayatını ve çocukluğunu ise 'David Copperfield' romanında anlattı. Eserlerinden bazıları
'Büyük Umutlar', 'İki Şehrin Hikayesi', 'Oliver Twist', 'İki Şehrin Hikayesi', 'David Copperfield', 'Bir Noel Şarkısı', 'Kasvetli Ev', 'Perili Ev, 'Martin Chuzzlewit', 'Barnaby Rudge', 'Antiacı Dükkanı', 'Nicholas Nickleby', Günün diğer önemli olayları
68: Roma İmparatoru Neron intihar etti. 1617: Osmanlı Padişahı I. Ahmed'in isteğiyle Mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya inşa ettirilen ve yapımı sekiz yılda tamamlanan Sultanahmet Camisi ibadete açıldı.
1893: 'Öp Beni Kate' (Kiss Me Kate) adlı müzikaliyle ünlü ABD'li besteci ve söz yazarı Cole Porter hayata merhaba dedi. 1928: Avusturyalı pilot Charles Kingsford-Smith, Büyük Okyanus'u aşan ilk pilot oldu.
1934: Carl Barks'ın çizdiği Vakvak Amca (Donald Duck), ilk kez bir çizgi filmde yer aldı. Barks, 1935'te Walt Disney'e katıldı. 1942: Anıtkabir için açılan yarışmada, Prof. Emin Onat ve Orhan Arda'nın projeleri birinci oldu.
1947: Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'ne üye oldu. 1950: Adnan Menderes Demokrat Parti Genel Başkanlığına seçildi.
1950: 'Ece' ajandalarının sahibi Mehmet Sadık Kağıtcı İstanbul'da yaşamını yitirdi. 1962: Türkiye ile Sovyetler Birliği arasında doğrudan telefon hattı açıldı.
1977: MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş, "CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, sömürgecilerin yetişmesi, komünistlerin beslemesi, bölücülerin yardakçısı ve demirperdenin baykuşudur" dedi. 1980: Altı ay içinde sekizinci kez devalüasyon yapıldı. Türk Lirası'nın değeri yüzde 5.5-8.8 arasında düşürüldü.
1985: Yönetmenliğini Ali Özgentürk'ün yaptığı 'At' filmi, Tokyo Film Şenliği'nde büyük ödülü iki filmle paylaştı. 1989: Savarona gemisi, Sadıkoğlu ve Japon firmaları tarafından restore edilmek, işletilmek ve daha sonra da devredilmek üzere kiralandı.
1991: SHP'nin ev sahipliğinde yapılan Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı İstanbul'da başladı. 999: Yugoslavya ve NATO, Kosova'da Sırp birliklerinin geri çekilmesi anlaşmasını imzaladı. NATO, hava saldırılarını durdurdu ve 20 haziranda resmen sona erdirdi.
2004: Yargıtay Dokuzuncu Ceza Dairesi kapatılan DEP'in dört eski milletvekili Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan hakkındaki infazı durdurarak, tahliyelerine karar verdi. Eski milletvekilleri Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nden salıverildi.